Overslaan en naar de inhoud gaan
C02 luchtkwaliteit

Meten van de luchtkwaliteit met CO2 meters

Ten opzichte van mei vorig jaar, toen de Hoge Gezondheidsraad zijn eerste advies over dit onderwerp publiceerde, is het nu duidelijker dat de verspreiding van het coronavirus via aerosolen een belangrijke rol speelt in de overdracht van de virale infectie in gesloten ruimtes. Het CO2- gehalte in de lucht is een indirecte indicator voor de kwaliteit van de ventilatie.

Advies van de Hoge Gezondheidsraad (februari 2021)

De Hoge Gezondheidsraad adviseert om in gesloten ruimtes een verse-luchtdebiet van ten minste 50 m3 /uur per persoon, en bij voorkeur 80 m3 /uur en per persoon te voorzien om te streven naar een CO2-gehalte onder 800 ppm, bij voorkeur zelfs lager dan deze waarde. Een CO2- concentratiemeting die hoger is dan de aanbevolen of vereiste waarden is een goede indicator voor een onvoldoende ventilatie en/of een te hoge bezettingsgraad van de ruimte. In dat geval zijn corrigerende maatregelen nodig. 

Bericht van de Hoge Gezondheidsraad februari 2021

 

Inzicht in de luchtkwaliteit van uw werkomgeving

Met Energy Design kunnen we via het plaatsen van onze mobiele meeteenheid met CO2 sensoren inzicht verschaffen in de luchtkwaliteit. Tijdens deze meetcampagne kan u alle meetwaarden online opvolgen en wordt er automatisch een alarm(email) gegenereerd bij overschrijding van 800ppm.

Ook bieden wij CO2 sensoren voor permanente opstelling aan. Via een eenvoudige display op deze sensor kan een waarschuwing (oranje licht) worden gegeven zodra het CO2-peil hoger is dan 800 ppm en een alarmsignaal (rood licht) zodra de drempel van 1000 ppm wordt overschreden.

 

Afbeelding met tekst

Automatisch gegenereerde beschrijving

Figuur toont het overschrijden van de alarmdrempel voor CO2 bewaking in een werkomgeving. De data wordt via een mobiele meeteenheid uitgelezen en is online consulteerbaar.

 

Ook nood aan een gedetailleerd inzicht in het gezondheidsniveau in jouw werkomgeving? Neem vrijblijvend contact met ons op, om jouw project te bespreken of download onze infobrochure en prijslijst van de CO2 sensoren voor meer informatie.

 

 

Bel mij

Contact

Indicates required field

Laat hier jouw telefoonnummer achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.