Overslaan en naar de inhoud gaan
Energiemonitoring smulders

Energiemonitoring bij SMULDERS

Het bedrijf SMULDERS, een internationaal staalconstructiebedrijf, werkt volgens de internationale ISO50001 norm, gericht op het monitoren van het energieverbruik van een organisatie. Om dit te bereiken werkte Energy Design een monitoringarchitectuur uit en werden energiemeters geïnstalleerd.

Internationale ISO-norm

De internationale ISO50001 norm richt zich specifiek op het monitoren van het energieverbruik van een organisatie. Het is een norm die een gedetailleerd inzicht biedt in alle aspecten van het energieverbruik. Steeds meer bedrijven beseffen dat een energiemanagementsysteem een significante kostenbesparing meebrengt en een positieve bijdrage levert aan het milieu. Daarnaast zorgt certificering volgens ISO50001 of een gelijkaardige standaard, zoals het Nederlandse CO2 Prestatieladder, tot een betere concurrentiepositie op de internationale markt.

Zo hebben we voor het bedrijf SMULDERS, een internationaal staalconstructiebedrijf, een project gerealiseerd in het kader van dergelijke certificering. 

Voor 3 Belgische vestigingen met activiteiten als engineering, productie en montage van zware, technisch complexe en architectonische staalconstructies hebben we een monitoringarchitectuur uitgewerkt en kwaliteitsvolle energiemonitoring hardware geleverd. 

 

Jan Wils, projectverantwoordelijke van SMULDERS:

"Om te werken volgens de ISO50001 norm, was een gedetailleerd inzicht in de verbruiken van onze productieplants nodig. Meer dan 100 meetpunten hebben we hiervoor geïnstalleerd en deze verbruiksgegevens worden nu gelinkt aan onze productie. Mede dankzij een gespecialiseerd bedrijf als Energy Design hebben we dit project op korte termijn succesvol gerealiseerd ”

 

kast energiemonitoring
Foto toont een kast met 13 Siemens energiemeters. De energiedata wordt via ethernet uitgelezen door een Siemens PLC.

 

Ook nood aan een gedetailleerd inzicht in de verbruiken van jouw productieplants? Neem vrijblijvend contact met ons op, om jouw project te bespreken.

Bel mij

Contact

Indicates required field

Laat hier jouw telefoonnummer achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.