Overslaan en naar de inhoud gaan

Energieopslag

We hechten allemaal meer en meer belang aan het milieu en aan groene energie zoals zonne-energie. Veel mensen maken daarom gebruik van een PV-installatie of zonnepanelen. Die groene energie opslaan vergt een efficiënte en gepersonaliseerde aanpak om optimaal te renderen. Daar helpt Energy Design u graag bij verder!

hernieuwbare energie oplossingen

 

Batterijopslag op maat

Energy Design biedt een gepersonaliseerd opslagsysteem op basis van uw behoeften. Enerzijds brengen we uw verbruik in kaart en anderzijds meten we hoeveel energie u produceert. Aan de hand van deze gegevens berekenen we hoeveel vermogen en capaciteit u nodig heeft.

Na die berekening kiezen we uit twee mogelijke oplossingen. We integreren uw bestaande PV-installatie en behouden de omvormers, ofwel voorzien we een volledig nieuwe set-up. Op deze manier zorgen we ervoor dat extra verliezen vermeden worden. De PV-gelijkstroom wordt namelijk rechtstreeks op de batterijen aangesloten.

Door het gebruik van dit systeem vermijdt u dat u meer moet betalen dankzij de steeds hoger wordende netvergoedingen. U wordt prijsonafhankelijk en geniet bovendien van uw eigen geproduceerde stroom zonder dat u een eventueel teveel aan energie moet verkopen aan externe partijen (het zogenoemde ‘injecteren’). Een eventuele reserve behoudt u gewoon voor eigen gebruik, wat u op langere termijn meer opbrengt.

 

Het kostenplaatje en praktische info

Groene energie is ongetwijfeld de toekomst, maar hoe zit het met de praktische en financiële kant van batterijopslag?

De afmetingen van een dergelijk batterijopslagsysteem bedragen 132 cm x 200 cm x 61 cm (breedte x hoogte x diepte). Qua grootte neemt deze rendabele oplossing dus een minimum aan ruimte in. Door de beperkte afmetingen kan u uw opslagsysteem eenvoudig plaatsen op locaties binnen uw woning of kantoor die aan het zicht onttrokken zijn.

Omwille van de gepersonaliseerde aanpak is geen enkel batterijopslagsysteem hetzelfde. Daardoor varieert de prijs ook afhankelijk van uw noden en wensen. Wat we echter wel kunnen meegeven, is dat de kostprijs van het systeem al op uiterlijk 11 jaar is terugverdiend. Met een optimaal gekozen batterijopslagsysteem kan u tot 80% energieonafhankelijk zijn vanaf de eerste dag van uw investering. U kiest met andere woorden voor zekerheid en het hoogste rendement want de energiekosten zullen nog toenemen. Niet alleen ecologisch maar ook financieel voordelig dus.

Aangezien uw batterijsysteem volledig operationeel én onafhankelijk van het net werkt, kan het ook dienst doen als back-up systeem voor uw bedrijf of woning. Het functioneert bovendien ook als netstabilisatie voor de netbeheerder, indien gewenst.

 

Uw energiefactuur verlagen

Door het gebruik van PV-panelen produceert u uw eigen, groene energie. De hoeveelheid energie die uw zonnepanelen produceren is natuurlijk afhankelijk van het seizoen en het uur van de dag. Ligt uw productie hoger dan uw verbruik? Dan zorgt ons systeem er voor dat uw extra energie niet verloren gaat of dat u deze verplicht moet verkopen aan externe partijen (het zogenaamde ‘injecteren’). Zo kan u in de minder zonnige seizoenen nog steeds gebruik maken van groene energie dankzij ons batterijopslagsysteem.

Bovendien wordt uw energiefactuur bepaald door het totaal verbruik en hoe dit verdeeld is tussen de piek- en dalmomenten. Het grootste deel van de kost is voor distributie en transmissie van elektriciteit. Omdat deze distributiekosten in de toekomst zullen stijgen is het slim om nu te investeren in een batterijopslagsysteem. Met onze oplossing injecteren we geen energie in het net. U betaalt dus ook geen prosumentenbijdrage meer.

 

Elektriciteit via zonnepanelen

Zonnepanelen zetten energie van de zon om in elektriciteit - dat spreekt voor zich. U gaat een groot deel van de energie die u verbruikt zelf produceren. Het teveel aan productie zet u gewoon op het net. Als u dan even een tekort heeft, kan u dit weer van het net halen. Dit werkt dus al als een batterij, maar hiervoor moet u wel betalen. Dit is de zogenaamde prosumentenbijdrage. U kan deze prosumentenbijdrage vermijden door te kiezen voor ons batterijopslagsysteem.

 

Onze werkwijze

 

Verbruiksprofiel

 

We plaatsen een energiemeter en bepalen zo exact uw verbruiksprofiel.

 

batterijsysteem

 

We berekenen hoeveel vermogen en capaciteit uw batterijsysteem nodig heeft.

 

installatie

 

We installeren zelf alle hardware en software.

Zowel op de invertoren als op de batterijen krijgt u 10 jaar productgarantie.

 

opbrengst batterijopslag

 

Wij volgen uw batterijsysteem online op en informeren u over de opbrengst en de werking ervan.

 

Interesse in onze batterijopslagsystemen of toch nog enkele vragen?

Contacteer ons!

Bel mij

Contact

Indicates required field

Laat hier jouw telefoonnummer achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.