Overslaan en naar de inhoud gaan

Elektrisch laden

elektrisch laden

Opladen elektrische wagens | veilig en slim laden | Energy Design

Onze oplossingen voor elektrisch laden onderscheiden zich door het gebruik van duurzame materialen, intelligente software en oog voor design en kwaliteit. Wil u ook een veilige en slimme laadoplossing voor bij u thuis of in uw bedrijf?

Elektrisch laden heeft een grote impact op uw elektrische installatie

Meten en correct dimensioneren

Wij bepalen de beschikbare capaciteit van uw elektrische installatie. Het is belangrijk dat elektrisch laden je niet beperkt in je normale activiteiten. Bij een gemiddelde woning gebruikt een laadpaal snel 80% van het beschikbare vermogen. Voor bedrijven is dat nog kritischer en kunnen de gevolgen van een stroomafschakeling door overbelasting catastrofaal zijn. Met onze jarenlange expertise in energiemetingen en ontwerp van elektrische installaties kunnen we voor een 100% betrouwbare oplossing zorgen. Ook laden met zelf opgewekte stroom door zonnepanelen is mogelijk.

Veiligheid en betrouwbaarheid

Laadinfrastructuur vereist een specifieke elektrische beveiliging. Elke laadpaal wordt door ons uitgerust met een slimme sturing zodat er geen overbelasting optreedt. Omdat laadpalen tegen weer en wind moeten bestand zijn werken we alleen met kwalitatief hoogstaand materiaal.

Beheer van de laadpalen (Charge Point Operator)

Onze intelligente laadpalen zijn gekoppeld met het internet en kunnen de nodige software updates krijgen indien nodig. Wij kunnen eventuele problemen vanop afstand detecteren en verhelpen. Ook kan de gebruiker de historiek van de oplaadsessies bekijken en downloaden.

Beheer van de laadpassen (Mobility Service Provider)

De eindgebruiker beslist zelf of hij zijn laadinfrastructuur publiek toegankelijk wil maken. In dat geval sluit je een abonnementscontract af met een Mobility Service Provider (MSP). Je kan zo zelf de prijs bepalen waaraan men bij jou komt laden.  Op die manier zijn er ook interessante businessmodellen mogelijk. 
Wij hebben de expertise om uw intelligente laadpalen te koppelen met een Mobility Service Provider.

 

Contacteer ons

 

Energy Design is gecertificieerd verdeler van volgende merken:

Charge Amps

Ontworpen, getest en gemaakt in Zweden voor veeleisende toepassingen overal ter wereld. Opgestart in 2012, marktleider in Zweden en een Europese pionier in autoladen. Wij zijn gecertifieerd als officiële Charge Amps partner.

Smappee

Het Belgische cleantechbedrijf Smappee, gekend van zijn energiemanagementoplossingen, heeft sinds 2020 ook laadpalen in zijn productgamma.
Wij zijn gecertifieerd als officiële Smappee partner.

Mobiflow

Via de Mobiflow laadpas en app krijg je zorgeloze toegang tot publieke laadpunten in heel Europa.
Mobiflow is een merknaam van Optimile NV. Wij zijn gecertifieerd als officiële Mobiflow Certified Installer.

Ontdek ons aanbod laadpalen

laadpaal

 laadpaal mogelijkheden
 

Bel mij

Contact

Indicates required field

Laat hier jouw telefoonnummer achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.