Overslaan en naar de inhoud gaan
Stroomsensoren meting

Energiemeting bij Unilin

 

Dankzij onze energiemetingen krijg je inzicht in het verbruik van verschillende productielijnen, compressoren en afzuigingen. Door onze energiemetingen kunnen deze processen geoptimaliseerd worden om het energieverlies in te perken.

Energy Design heeft voor een productieplant van Unilin - een producent van vloeren, panelen en isolatie - een energiemeting uitgevoerd. Zo installeerden wij een meetsysteem van 16 meetsensoren in 3 transformator onderstations om het energieverbruik in kaart te brengen gedurende 1 week. Met de resultaten van deze meting kon Unilin aan de slag om het verbruik van de verschillende productielijnen verder te gaan optimaliseren.

 

Energieingenieur van Unilin:

"Op een week tijd kregen we een gedetailleerd inzicht in de verbruiken van onze productieplant. Dankzij de simultane bemetering, opgezet in nauwelijks enkele uren, konden we de energiestromen ook online opvolgen.”

 

Verloop van de energiemeting:

 1. Plaatsen van stroomsensoren rond de kabels
  Stroomsensoren rond kabels
   
 2. We zetten een draadloos netwerk op zodat de energiemeters hun data kunnen doorsturen naar het eSightenergy platform.
  Draadloos netwerk
   
 3. Direct na de installatie is de data online beschikbaar via het eSight platform.
  energiemeting

 

 

Ook interesse gekregen om een energiemeting te laten uitvoeren of had u bijkomende vragen of opmerkingen? Neem vrijblijvend contact op om uw project te bespreken.

Bel mij

Contact

Indicates required field

Laat hier jouw telefoonnummer achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.